Corine Bos

Strateeg Arbeidsmarkt

Corine Bos is strateeg arbeidsmarkt voor de regio Arnhem-Nijmegen. Ze adviseert over de governance van arbeidsmarktbeleid en human capital. Ze is bezig met de uitvoering van het regionale Human Capital Akkoord (HCA).

Corine werkt bij de HAN University of Applied Sciences als beleidsadviseur onderwijs, onderzoek en innovatie in de centrale staf en is vanuit die functie een halve dag per week actief bij The Economic Board.

Corine adviseert over de nieuwe uitvoeringsstructuur rondom het Human Capital Akkoord, waarin bijvoorbeeld de samenwerking met uitvoeringsorganisaties zoals arbeidsmarktregio’s van groot belang is. Ook gaat zij gemeenten, werkgevers en beleidsmakers actief op zoeken om verbinding te maken met nieuwe partners, partijen en ideeën.

Wil je ook eens van gedachten wisselen over problemen die je tegenkomt op het gebied van de arbeidsmarkt?
Neem dan contact op met Corine Bos, tel 06 31 92 35 97, mail c.bos@theeconomicboard.com

“Ik kijk naar alle aspecten van de arbeidsmarkt. Het is goed voor werknemer, werkgever en de (regionale) economie als geheel, als mensen op een goede werkplek zitten. Werkplezier, innovatie, productiviteit hangen met elkaar samen. Werk vormt een inkomstenbron, maar ook een plek waar je identiteit aan verbindt en waar je sociale contacten hebt (een community). Dat geheel als ‘menselijk kapitaal’ is belangrijk voor de regio. Het gaat verder dan welvaart, economie of geld. Brede welvaart, ook wel genoemd.”

Achtergrond, eerdere ervaring

Bos studeerde bestuurskunde in Nijmegen. Na een uitstapje naar de Randstad en jaren in regionale samenwerking in verschillende regio’s in Nederland, woont ze sinds april 2023 weer in de regio, in Arnhem.

Voor haar werkzaamheden in onze regio maakt ze gebruik van haar netwerk en ervaring bij human capital agenda’s in andere Nederlandse regio’s, zoals Zuid-Holland en Utrecht.