Blogs The Economic Board

De regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen staat bekend om zijn innovatieve kracht op het gebied van Food, Health en Energy. Wie zijn de mensen achter deze innovaties? Lees hun blog op deze pagina.

13 juli 2018 - Geschreven door: Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten

De laatste Vierdaagsefeesten achter de schermen

Vanochtend om 06.00 uur opgestaan want de moestuin thuis heeft water nodig, anders kan ik geen courgettes, tomaten en watermeloen oogsten na de Vierdaagsefeesten. Alles draait nu om het evenement, maar af en toe toch maar even er bij stil staan dat er ook nog een leven is na 20…

10 juli 2018 - Geschreven door: Michiel van der Meer, program manager Techniekpact

Techniek is overal

Techniek is overal. In zowel de persoonlijke levenssfeer als maatschappelijke omgeving krijgt iedereen ermee te maken. Het is de grootste motor van onze economische welvaart.

21 juni 2018 - Geschreven door: Voorzitter van The Economic Board en Burgemeester van Nijmegen

Groene vibe in de regio

Hoe trots kun je zijn als burgemeester van Nijmegen? Dit jaar is onze stad European Green Capital, dé meest duurzame hoofdstad van Europa.

17 juni 2018 - Geschreven door: Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board

Maak Nederland weer groot!

De Randstad groeit. Daarnaast zijn er gebieden die leeglopen. Op die manier wordt Nederland steeds kleiner. De Randstad wordt eerst ‘volgeplemt’, en vervolgens krijgen we het infrastructureel helemáál niet meer gebakken. De vier grote steden willen dat het kabinet € 35 mrd investeert vooral om de verstopte infrastructuur uit het…

14 juni 2018 - Geschreven door: Ingeborg van den Heuvel, advisor marketing & communications The Economic Board, en docent (online) marketing & communicatie HAN

Informatie-portal voor kenniswerkers, internationale studenten en ondernemers in Wageningen, Arnhem en Nijmegen

In de regio Wageningen, Arnhem en Nijmegen wonen, werken en studeren ca. 5000 expats en ca. 5500 buitenlandse studenten. Daarom werken de provincie Gelderland, de gemeenten Arnhem en Nijmegen aan de digitale bereikbaarheid van deze regio. Immers de meeste zoektochten naar informatie starten online.

6 juni 2018 - Geschreven door: Marcel Hielkema, voorzitter VNO-NCW Gelderland, managing director Dirkzwager Advocaten & Notarissen, vice voorzitter The Economic Board

Legal Valley: waar staan we nu

Op 24 april jl. organiseerde Legal Valley het 2e congres Maatschappij & Recht. Ruim 400 deelnemers discussieerden samen met de Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker, innovator Alexandre Janssen, President van de Rechtbank Oost-Nederland Christa Wiertz en oud-decaan van de Radboud Universiteit Steven Bartels over “de jurist van de toekomst”.

29 mei 2018 - Geschreven door: Jochem Schellens, directeur Papendal

Topsportmentaliteit; Het zit in ons allemaal

Dat ondernemen topsport is, is geen vraag maar een gegeven. We streven allemaal naar het hoogst haalbare, naar datgene wat ons succesvol maakt, dat ons laat groeien. Niet alleen zakelijk, maar zeker ook op persoonlijk vlak.

23 mei 2018 - Geschreven door: Wilfred Backers, project manager Logistics Oost NL

Een enorme spagaat in de logistiek

Logistiek is volop in beweging en bied vele kansen voor de regio. Daarom is het op zaterdag 2 juni 2018 voor het eerst de Dag van de Logistiek.

18 mei 2018 - Geschreven door: Eelco Keij, Directeur Bureau Fondsenwerving en Relatieontwikkeling Radboud Universiteit

Een escape room voor educatie: pionieren met de kruising tussen wetenschap en cultuur

Na ruim een jaar van denken, zoeken, nog meer denken en een steeds groter wordend team is op zaterdag 5 mei dan toch echt de eerste universitaire escape room geopend.

29 maart 2018 - Geschreven door: Marion Braams, directeur Clean Mobility Center& Vice President Utilities CGI

Samen werken aan schone mobiliteit

In het Clean Mobility Center (CMC) werken negen bedrijven en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) samen aan het versnellen van de energietransitie in de mobiliteit. De energietransitie is een complex vraagstuk, dat geen enkel bedrijf zelf kan oplossen.