26 februari 2019 - Geschreven door: Leon van Halder, voorzitter Raad van Bestuur Radboudumc

De board blikt terug: Leon van Halder

The Economic Board bestaat bijna drie jaar. De board kwam voor het eerst bijeen op 17 februari 2016 om de onderliggende stichting op te richten. In deze serie blogs blikken boardleden van het eerste uur terug. Wat is hen bijgebleven? Zijn hun verwachtingen uitgekomen? In deel 7 is boardlid Leon van Halder, voorzitter van de Raad van Bestuur van Radboudumc, aan het woord.

Samenwerking in onze regio groot belang

We hebben een bloeiende regio, met veel potentie en veel synergie in activiteiten. Health & High Tech en Food zijn voor ons dé onderwerpen waarop onze regio zich onderscheidt én zich sterker op kan ontwikkelen en profileren. Samenwerking tussen kennisinstituten overheid en bedrijfsleven, van klein tot groot, is daarbij essentieel. Daarbij is The Economic Board een belangrijke verbinder en aanjager.

Verantwoordelijkheid als grote organisatie

Als Radboudumc hebben we hier een verantwoordelijkheid in. Voor onze patiënten, die voor een groot deel uit deze regio komen, maar ook voor degenen die voor onze expertise van verder weg komen. We zetten in op samenwerking in netwerken, zodat patiënten optimaal worden behandeld, zo dicht mogelijk bij huis. Voor onze medewerkers, om aantrekkelijk werk te kunnen blijven bieden. Als kennisinstelling, om veelbelovend onderzoek zo snel mogelijk naar de patiënt te brengen, vaak via spin-offs of samenwerking met (regionale) bedrijven.

Ongeveer twintig procent van de start-ups in deze provincie houdt zich bezig met de gezondheidszorg, variërend van nieuwe behandelmethodes tot innovatieve medische apparatuur. Dat is het dubbele van het landelijk gemiddelde!  Dat lukt alleen door samenwerken. Met de gemeente Nijmegen, die Health & High Tech als een belangrijke economisch speerpunt ziet. Met Briskr, waarin bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen innovaties en werkgelegenheid in Health & High Tech laten excelleren. Of met het onderzoeksprogramma Healthy Brain, waarin onderzoeksinstituten samenwerken en The Economic Board een ondersteunende rol biedt.

Zorgen voor een aantrekkelijk woon- en werkklimaat

Onze regio heeft potentie en ambitie. Daar hoort ook een aantrekkelijk woon- en werkklimaat bij: een goed aanbod van woningen en voorzieningen voor huidige en toekomstige generaties. Waarom ze graag in onze regio wonen of komen wonen. Immers, goede medewerkers zijn de sleutel voor groei en vernieuwing. Bij deze een oproep aan alle partijen om daar de komende jaren op in te zetten.

Kortom, laten we samen onze regio ontwikkelen en goed op de kaart zetten. Voor iedereen: inwoners, bedrijven, instellingen, investeerders enzovoorts. En zowel in Nederland als daarbuiten.

Lees ook

Drie jaar The Economic BoardDrie jaar geleden werd bij de oprichting van The Economic Board in 2016 als doelstelling geformuleerd dat deze triplehelix-organisatie ervoor moet gaan zorgen dat ondernemers, kennisinstellingen en overheden uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen beter gaan samenwerken op de groeisectoren Food, Health en Energy en de cross-overs daartussen, om zo de economische slagkracht van de regio verder te ontwikkelen. En we hebben zeker niet stil gezeten in drie jaar tijd. Kijkt u mee? De gehele maand vullen we deze pagina over drie jaar The Economic Board aan met meer informatie. Hier vindt u een infographic met mooie feiten en cijfers, de blogs geschreven door de boardleden van het eerste uur en een tijdlijn met enkele belangrijke hoogtepunten en ontwikkelingen.

De board blikt terug: Michiel Scheffer

De board blikt terug: Kees Boele

De board blikt terug: Ben Geerdink

De board blikt terug: Hubert Bruls

De board blikt terug: Peter van Dongen

De board blikt terug: Marcel Hielkema

De board blikt terug: Toon van Asseldonk

* Deze blog is in februari 2019 geschreven door toenmalig lid van The Economic Board Leon van Halder. Helaas is Van Halder overleden in maart 2019. Wij zijn hem dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de regio en The Economic Board.
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp