13 juli 2016 - Geschreven door: Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, is voorzitter van The Economic Board

Onze regio zit boordevol innovatie

Stelt u zich eens voor, een magazijn van een bedrijf waarin alles op orde is. Het assortiment is goed, de voorraden kloppen en het ziet er spik en span uit. In dit magazijn staan alle medewerkers met een glimlach klaar om bestellingen te ontvangen en uit te voeren. Maar, de bestellingen blijven achter en mooie producten komen niet uit de schappen. Soms vergelijk ik onze regio met dit magazijn…

We hebben alles in huis

In Nijmegen, Arnhem en Wageningen hebben we het economisch goed op orde. Meer dan dat zelfs. Bedrijven in de regio lopen voorop als het gaat om food, health en energy. Er wordt door volwassen bedrijven en start-ups volop gewerkt aan innovaties. En we zijn rijk aan kwalitatief goede kennisinstellingen. Maar, wie weten ervan? Buiten de regio en buiten de grenzen laten we ons niet genoeg zien. We zijn bescheiden en dat verkoopt niet goed.

In the spotlights

Onze etalage op het gebied van food, health en energy moet beter. Dát is de taak van de Economic Board. We gaan regionale projecten en de pareltjes uit ons magazijn halen en in de spotlight zetten. Niet door stroperige plannenmakerij, maar door concrete projecten en marketingacties. De Economic Board wil hierin de gangmaker en de motor zijn.

In een slagvaardig en pragmatisch team gaan we vernieuwing aanjagen en laten zien waar we als regio toe in staat zijn. In de Economic Board stropen bedrijven, overheid en kennisinstellingen de mouwen op voor de economische vooruitgang van de regio. Samen maken we onze regio ‘the place to be’.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp