24 mei 2019 - Geschreven door: Henk Plaizier, Wethouder Financiën en Economie bij de gemeente Beuningen

Ondernemers prijzen

Dit jaar vindt er voor de twaalfde keer de verkiezing Ondernemer van het Jaar Beuningen plaats! Een prachtige zoektocht naar ondernemers die uitblinken in ambacht en ondernemerschap.

Het kiezen van de ondernemer van het jaar is niet uniek te noemen. Sterker nog: op vele plekken in onze regio worden ondernemersprijzen uitgereikt. In het ene geval gaat het om een lokale verkiezing, ergens anders is het een regionale prijs. Ook zijn er de prijzen die gekoppeld zijn aan thema’s zoals duurzaamheid en innovatie.

Door de verkiezing Ondernemer van het Jaar Beuningen krijgen genomineerden erkenning voor de rol die zij vervullen, zowel regionaal als lokaal. Het is altijd bijzonder om te zien dat ze bewust worden van wat ze nu eigenlijk doen en dat ze daar trots op mogen zijn. Genomineerden krijgen namelijk een bezoekje van een jury. De jury stelt vragen en uiteindelijk komt er een juryrapport. Ook wordt er een bedrijfsfilm gemaakt. De regio maakt daarmee nog meer kennis met onze ondernemers.

Daarnaast kan deze verkiezing de genomineerden helpen om dingen voor elkaar te krijgen. Het opent deuren die normaal gesloten zijn en versterkt het persoonlijke netwerk.

Organisatie in eigen handen

Wat ook wel bijzonder is, is dat de gemeente Beuningen zelf organisator van de verkiezing is. Dit is een bewuste keuze. De verkiezing koppelen we aan ons eigen Business Event Beuningen. We zetten dan niet alleen een klein groepje ondernemers in de spotlights. Met het evenement willen wij alle ondernemers in onze gemeente bedanken en onze waardering voor hen laten zien. Dit jaar is het business event op woensdag 2 oktober in Gasterij de Arend in Winssen.

Natuurlijk bepaal ik niet zelf wie de ondernemer van het jaar wordt! Voor het kritische keuzeproces hebben wij een jury samengesteld. De juryleden wonen in de gemeente Beuningen, zijn nauw verbonden met het ondernemerschap en kunnen onafhankelijk opereren.

In 2019 reiken we ook de Talent Award uit. Deze prijs is voor een ondernemer die met zijn nieuwe bedrijf een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt.

U kunt nog tot en met 27 mei een ondernemer voordragen! Vul het online formulier in, op deze pagina leest u ook alle voorwaarden.

Meer over Ondernemer van het jaar Beuningen 2019
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp