26 maart 2018 - Geschreven door: Sigrid Helbig, directeur The Economic Board

Mkb’ers zijn onze helden!

Er is veel aandacht voor grootbedrijf. Er zijn verkiezingen zoals werkgever van het jaar waarin steevast grote bedrijven worden genoemd en over gebrek aan media-aandacht hoeven grote bedrijven doorgaans ook niet te klagen.

Daarnaast is er bijzonder veel aandacht voor start-ups. Het zijn dikwijls doldrieste organisaties met de doordachtheid van een niet afgerichte jonge hond, die hun bestaansrecht nog moeten bewijzen.

Het is dus op zijn minst bijzonder dat de ruggengraat van onze economie, namelijk het mkb*, het stiefkindje van aandacht is. Dat is niet terecht zoals onderstaande cijfers illustreren:

Dit is een prestatie van formaat en mkb’ers zijn dan ook de helden van BV Nederland! Daarom grijpen we als The Economic Board elke kans om het mkb in het zonnetje te zetten, bijvoorbeeld middels de Koning Willem I Prijs.

Wat levert een dergelijke prijs nou op? Naast eeuwige roem natuurlijk ook media aandacht en vergroting van de zichtbaarheid. Is dat nodig? Ja dat is nodig want als mkb moet je op de arbeidsmarkt concurreren met de grote bedrijven, terwijl je als groep veel meer vacatures hebt, namelijk 120 duizend ten opzichte van 90 duizend van het grootbedrijf.

Meedingen voor een dergelijke prijs kost tijd en er is ook moed voor nodig, je zou immers niet genomineerd kunnen worden. En waar je als ondernemer doorgaans echt een hekel aan hebt is verliezen. Allemaal waar, voordeel is wel dat je buiten de waan van de dag weer eens serieus gaat nadenken hoe je scoort ten opzichten van anderen en daar val altijd iets uit te leren. En als je dan wèl op het podium staat hou je er wel een supergevoel aan over. Oftewel: met een beetje meer lef heb je veel meer lol!

*(bedrijven tot 250 personen)

De Koning Willem I Prijs draagt dit jaar het stempel supported by The Economic Board. Er wordt onder andere hulp geboden bij het organiseren van de nomination events in Arnhem en Wageningen, en er wordt een podium geboden aan de uitingen van de Koning Willem I Stichting.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp