10 oktober 2019 - Geschreven door: Ingrid Thijssen, lid The Economic Board en voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO Alliander

Verleiden

Laat je vooral verleiden. Dat was de laatste zin van mijn toespraak tijdens de opening van het nieuwe collegejaar van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Mijn verhaal ging over een onderwerp waarover ik me veel zorgen maak: het enorme gebrek aan technici in Nederland. Want ondanks alle wetenschappelijke en politieke discussies die over de energietransitie gevoerd (moeten!) worden, zijn het de technici, engineers en monteurs die cruciaal zijn voor het slagen er van. En die zijn er veel te weinig in Nederland. Ik kan daar echt wakker van liggen. Hoe zorgen we ervoor dat heel veel meer jongeren gaan kiezen voor techniek? Dat het vak weer aantrekkelijk, ja zelfs sexy wordt? Verleiden en belemmeringen wegnemen zijn dan volgens mij een belangrijke stap.

Sterker nog, ik denk dat ook bedrijven en overheden meer dan ooit deze tactiek toe moeten passen om de vraagstukken die de energietransitie met zich meebrengt, op te lossen. Bestaande hokjes en muurtjes worden omver gegooid. De wereld van een simpele kabel van energieproducent naar afnemer is al lang voorbij. De keten is vele malen uitgebreid en het #hoedan-vraagstuk lossen we niet ieder voor onszelf op. Ook wij moeten elkaar verleiden om in gesprek te gaan en belemmeringen voor elkaar weg te nemen. Een voorbeeld. Liander besteedt veel werk uit aan aannemers. Wij zien graag dat onze aannemers meer mensen opleiden en aannemen. Maar onze aannemers waren daar terughoudend in omdat ze geen garantie hadden dat het werk ook daadwerkelijk hun kant op zou komen. Liander heeft vervolgens een contract gesloten met drie aannemers ter waarde van 140 miljoen euro. Heijmans, Engie en Van den Heuvel gaan de komende tien jaar vervangings- en uitbreidingswerkzaamheden uitvoeren bij circa 4.500 middenspanningsruimtes. Win – win.

Dus beste lezer, laat je eens wat vaker verleiden. In ieder geval tot een goed gesprek. Wie weet welke gezamenlijke winst er te behalen valt.

Deze blog delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp