11 september 2017 - Geschreven door: Pieter de Boer, business representative The Economic Board

Economische Barometer: praten mét ondernemers

In de regio Arnhem-Nijmegen wordt wat afgemeten! Erg belangrijk, want beleidsmakers bij de gemeenten, provincie en het Rijk willen weten of hun politiek gekleurde beleid effect heeft gehad.

Een interessant gegeven, cijfers zijn namelijk op veel verschillente manieren te interpreteren. Een mooi voorbeeld: als er in Den Haag minder werd bezuinigd dan begroot, wordt dit een investering genoemd terwijl er in feite minder is bezuinigd.

Wat mij opvalt, is dat er in alle enquêtes heel veel over de economie en daarmee indirect over werkgevers wordt gesproken. Over beleid en economie praten is één ding, mét de werkgevers praten over hun toekomstig beleid is iets heel anders.

Dat is precies wat wij beogen met de Economische Barometer. Hoeveel denken de werkgevers de aankomende periode te willen investeren, denkt men nieuw personeel aan te nemen en heeft men vertrouwen in de toekomstige verkoopportefeuille. Dit geeft een andere meting, die direct aangeeft welke temperatuur de ondernemers ervaren!

Dit is de kracht van de Economische Barometer. Voor én door ondernemers die lid zijn van de verenigingen VNO-NCW Midden, OKA, Lindus, VERON, IKN en ECN in de regio! Wat mij betreft voor de politiek een sterk instrument om naar te luisteren voor de toekomst!

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp