15 mei 2017 - Geschreven door: Rikus Wolbers, directeur van Novio Tech Campus

De kracht van het campus-gevoel

Toen in 2012 de plannen voor Novio Tech Campus concreet werden, hadden we nooit verwacht dat het in de jaren erna zo snel zou gaan. We groeien omdat ondernemers het hier naar hun zin hebben en daarvoor zijn meerdere redenen. De faciliteiten die we bieden waar startende bedrijven anders niet over zouden kunnen beschikken, bijvoorbeeld. En vooral ook het campus-gevoel en de lage drempel om samen te kunnen werken.

In eerste instantie zeggen ondernemers vooral dat ze het fijn vinden om zich op Novio Tech Campus tussen geestverwanten te begeven. Mensen met hetzelfde enthousiasme, met wie ze snel een inhoudelijke klik hebben.

Vaak hebben ondernemers in eerste instantie geen concrete plannen om samen te werken met andere ondernemers. Ze zijn heel beschermend als het om de kerntechnologie van hun bedrijf gaat. Maar met alles wat daaromheen gebeurt, is samenwerking juist heel interessant.

Binnen wandelen

Het grappige is dat als ik diezelfde ondernemers later weer spreek, ze toch al om tafel hebben gezeten met andere bedrijven op de campus om te praten over een samenwerking. Ze vinden het daarbij heel handig dat ze niet op de fiets of in de auto hoeven te stappen en ze gewoon bij iemand binnen kunnen wandelen.

Een mooi voorbeeld is de samenwerking van Sencio en Ampleon. Sencio verpakt chips zodat ze beschermd zijn en beter kunnen communiceren. Ampleon is een toonaangevend wereldwijd opererend bedrijf dat zich bezig houdt met RF power. Zij hebben samen een chip ontwikkeld en getest waarbij gebruik is gemaakt van elkaars sterktes. Het mooie is dat ook EPR, net nieuw op de campus, daar een rol in heeft gespeeld.

Divers

Samenwerken lukt alleen als wij een mooi en breed aanbod van ondernemers, bedrijven en organisaties kunnen aanbieden. We richten ons daarbij op de sectoren life sciences, health en hightech en we zijn vooral sterk wanneer die sectoren elkaar overlappen. Juist op die cross-overs is samenwerking nodig.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe ondernemers en naar organisaties die bij ons passen. Naar universiteiten en zorginstellingen, bijvoorbeeld. Onze bedrijven werken uiteraard samen met het Radboudumc en ook met de Sint Maartenskliniek. Maar er zijn nog genoeg anderen waar we graag meer de verbinding mee willen leggen.
In dat brede ecosysteem, met allerlei verschillende specialismes, met allemaal raakvlakken, daar zit de kracht van Novio Tech Campus. Als we dat kunnen behouden, dan gaan we, in elk opzicht, nog heel veel mooie resultaten behalen.

Meer informatie
theeconomicboard.com/nl/regio/hotspots/novio-tech-campus

noviotechcampus.com

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp