INNOVATE MEETUP 2024: het nieuwste in AI

INNOVATE MEETUP 2024: het nieuwste in AI

Kom naar deze INNOVATE Meetup en leer over de laatste innovaties op het gebied van AI. Innovators uit de energietransitie, health en hightech-sector en het mkb laten zien hoe zij AI gebruiken voor het aangaan van maatschappelijke uitdagingen.

In 1950 bedacht Alan Turing de term Artificial Intelligence. Al sinds de jaren 90 wordt gewerkt aan specialistische toepassingen voor AI, bijvoorbeeld in big data anlyse of medische toepassingen.

Vooral de laatste jaren heeft AI een immense vlucht genomen. Generatieve AI-applicaties zoals Chat GPT of Midjourney hebben de technlogie voor een breed publiek toegankelijk gemaakt.

We worden dagelijks bestookt met updates over AI en het lijkt haast wel alsof er iedere week een revolutionaire stap wordt gezet. The sky is the limit. Of toch niet? … Hoe zit het eigenlijk met ethische kant van deze nieuwe technologie

Een greep uit het programma

In het programma praten we bijvoorbeeld over hoe AI gaat helpen borstkanker eerder te detecteren. Jaap Kroes van Screenpoint Medical neemt ons mee in de ontwikkeling van het bedrijf dat hier grote stappen in aan het zetten is.
En hoe kan AI ons van Malaria afhelpen? Marnix Vlot van TropIQ vertelt over hun AI-innovatie waarmee zij geuren analyseerden (ism Google en the Bill Gates Foundation) om muggen beter te weren.
Hoe gebruiken Radboud Universiteit en netbeheerder Alliander AI om de energietransitie te versnellen? Tom Heskes, Radboud Universiteit vertelt over diverse projecten van het Alliander AI Lab.

Dichter Jesse Laport vat het programma samen. Je kunt hem hebben gezien op Lowlands Festival, in een theater of gehoord op NPO radio. Als huisdichter van INNOVATE rondt hij de avond af met een live-geschreven gedicht. Stevige reflectie, verwondering en een lach gegarandeerd.

Presentatie door: Eva Eikhout

Initiatief

Dit event is een initiatief van INNOVATE, Briskr en The Economic Board Regio Arnhem Nijmegen.
Projectpartners: Radboud AI, Alliander, HAN Hogeschool Arnhem Nijmegen, Rabobank, Oost NL – AI Hub Oost.

Praktische informatie

19.00: Inloop
19.30: Start programma
21:00: Einde programma
22:00: Einde borrel

Je kunt je aanmelden via Eventbrite