Laden Evenementen
15 juni

Techniekpact Jaarconferentie

Jaarconferentie_Techniekpact2020

Techniekpact Jaarconferentie

Zet het alvast in uw agenda: de Techniekpact Jaarconferentie. Op maandag 15 juni vindt de conferentie plaats op Wageningen University & Research, in het meest duurzame en veelzijdige onderwijsgebouw van de campus: Orion.

Regionale samenwerking

Het Techniekpact is een regionale samenwerking tussen bedrijven, instellingen, gemeenten en onderwijsorganisaties, met als doel om werknemers goed en passend op te leiden. De toenemende vraag naar mensen met actuele kennis in techniek ligt hieraan ten grondslag. Het pact moet onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar aan laten sluiten en daarmee het tekort aan personeel terugdringen. Techniekpact Landsdeel Oost bevat afspraken tussen de provincies Overijssel en Gelderland en de regionale techniekpacten. De regio Arnhem – Nijmegen is verenigd in het Techniekpact Smart & Sustainable. De instroom in de technische sector moet hiermee verhoogd worden. Het pact maakt innovaties in de provincie zichtbaar, legt waar mogelijk verbindingen en zet nieuwe programma’s op.

Op dit moment is er niet alleen een tekort aan arbeidskrachten met een praktische opleiding, maar ook aan arbeidskrachten met een theoretische opleiding. Naar verwachting zal dit tekort in de toekomst alleen maar toenemen. Vanwege een groeiende vraag naar professionals in combinatie met de daling van het aantal beschikbare werknemers, is het oplossen van de ontstane en verwachte tekorten een grote uitdaging. De verwachting is immers dat er de komende jaren minstens 30.000 technisch geschoolde arbeidskrachten per jaar nodig zijn om aan de vraag op de arbeidsmarkt te voldoen.

Techniekpact Jaarconferentie

Het programma voor de Techniekpact Jaarconferentie wordt op dit moment in elkaar gezet. Het belooft een inspirerende dag te worden, dus zet 15 juni 2020 alvast in uw agenda. Meer informatie volgt op een later moment.

Meer informatie

Deel dit evenement

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp

Gegevens

Datum:
15 juni
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,
Website:
https://techniekpactsmartandsustainable.nl/

Organisator

Techniekpact 2020
Website:
https://www.techniekpact.nl/

Locatie

WUR Orion
Bronland 1
Wageningen, 6708 WH Nederland
+ Google Maps
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp