Laden Evenementen
3 december 2020 - 16:00 - 17:30
 • Dit evenement is voorbij.

Science Meets Business: Healthy Brain

science meets business event

Science Meets Business: Healthy Brain

Op donderdag 3 december 2020 organiseert Science Meets Business (SMB) een online event over de werking van de hersenen en hoe hersenen het dagelijks leven beïnvloeden.

Als onderdeel van het Healthy Brain onderzoeksprogramma doen Radboud Universiteit, het Donders Instituut, het Radboudumc en het Max Planck Instituut onderzoek naar welke sociale, biologische en omgevingsfactoren de hersenen beïnvloeden. Hiertoe willen ze 1.000 dertig- tot veertigjarige vrijwilligers uit Nijmegen en omstreken monitoren en testen. Deze resultaten worden gebruikt om nieuwe onderzoeken uit te voeren om maatschappelijke problemen op te lossen. Hierbij kan het gaan om vragen als: hoe kan ik een aanstaande burn-out herkennen en voorkomen? Met deze nieuwe kennis hopen ze te leren hoe mensen gelukkiger, fitter, zelfredzamer en productiever kunnen worden. Ook willen ze bijdragen aan een duurzamer en betaalbaarder zorgstelsel en kennis en innovatieve producten ontwikkelen.

Het SMB-event op 3 december is voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebruiken van deze kennis, het definiëren van onderzoeksvragen, hulp bij het realiseren van bedrijfsideeën, of het opzetten van samenwerkingsprojecten.

Programma SMB-event

 • 16.00 uur: Login
 • 16.05 uur: Presentaties
  • Opening event door wethouder Van Esselbrugge
  • Het belang van Healthy Brain in onze regio (Arthur Willemsen)
  • Achtergrond en update Healthy Brain onderzoeksprogramma (Guillén Fernández)
  • Succesvolle samenwerking met Noldus IT (Lucas Noldus)
 • 17.30 uur: Online netwerken

Meer informatie

Presentaties zijn in het Engels en toegang is gratis. SMB verwelkomt nieuwe gasten, dus voel u vrij om deze uitnodiging te delen in uw netwerk.

Meer informatie

Deel dit evenement

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp

Gegevens

Datum:
3 december 2020
Tijd:
16:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.smb-lifesciences.nl/?p=4497

Locatie

Online

Organisator

SMB
Site:
http://www.smb-lifesciences.nl
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp