Laden Evenementen
6 november 2019 - 10 november 2019
  • Dit event is voorbij.

InScience Festival 2019

InScience Festival 2019

InScience Festival 2019

Van 6 tot en met 10 november vindt InScience Festival 2019 plaats in Nijmegen. De vijfde editie van InScience staat in het teken van genetische modificatie: kunstmatige aanpassingen in het DNA van planten, dieren of mensen.

InScience is het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland dat zich richt op het snijvlak tussen film, wetenschap en maatschappij. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms, debatten, een educatieprogramma voor jongeren en een kunstexpositie.  Tijdens het festival vormen de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen de kern van het programma. Hierdoor is InScience een uniek festival in Nederland.

InScience toont in een thematisch filmprogramma de discussie rond de toepassingen en ontwikkelingen van genetische modificatie. Met Who is in Charge? stelt InScience de vraag naar de verantwoordelijkheid voor de wetenschappelijke ontwikkelingen die onze samenleving gaan veranderen. Wie bepaalt: de wetenschap zelf? De politiek? Het bedrijfsleven? Het festival gaat het gesprek aan met de festivalbezoekers over nieuwe perspectieven, praktische toepassingen en ethische kwesties.

Programma InScience Festival 2019

Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. Internationale topwetenschappers delen hierin hun nieuwste inzichten.  Het filmprogramma kent drie competities: de NTR Audience award, de InScience Jury Award en de Student Award. De jury bestaat dit jaar uit George van Hal (Volkskrant, eindredacteur wetenschap), Rob van Hattum, (VPRO, eindredacteur wetenschap), Ruben van Leer (filmmaker) en Barbara Visser (beeldend kunstenaar, regisseur).

InScience Festival 2019 organiseert, naast het reguliere filmprogramma, een groot aantal evenementen waarbij publiek en filmmakers elkaar ontmoeten: expertmeetings, lezingen, debatten en interactieve programma’s. De programmering reflecteert op de impact van wetenschap op de samenleving.

Het volledige programma van InScience Festival 2019 wordt vanaf 17 oktober bekendgemaakt.

Meer informatie
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp

Gegevens

Begin:
6 november 2019
Einde:
10 november 2019
Evenement Categorieën:
, , , ,
Website:
https://www.insciencefestival.nl/nl/

Organisator

InScience
Website:
https://www.insciencefestival.nl/

Locatie

Lux Nijmegen
Mariënburg 38-39
Nijmegen, 6511 PS Nederland
+ Google Maps
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp