Laden Evenementen
6 november 2020
  • Dit evenement is voorbij.

Groene Vrijdag

duurzaamheid, groene vrijdag; rondetafelgesprek, Global Goals Jam; Duurzaam Verpakt 2019, Kipster State of Fashion 2018; grüne woche; Groenbemesterdag 2018; an innovative; Grune Woche 2020

Groene Vrijdag

Op vrijdag 6 november is het weer Groene Vrijdag: een jaarlijks terugkerend evenement. De dag waarop scholen, partners, vrijwilligers, gemeente én inwoners aan de slag gaan om Nijmegen groener en mooier te maken. De nadruk van deze derde editie ligt op sociale duurzaamheid.

Er worden verschillende initiatieven georganiseerd in en rondom Nijmegen. Zo is er dit jaar een speciale Groene Vrijdagsoep die naar de Voedselbank en Stichting Straatmensen gaat. Voor de bereiding van de soep stellen bedrijven, instellingen en organisaties een deel van hun oogst of hun keuken beschikbaar. Ook inwoners kunnen thuis met de soep aan de slag.

Ook online wordt er van alles georganiseerd. Zo besteedt streekomroep RN7 aandacht aan Groene Vrijdag en zijn er vragenuurtjes en filmpjes. Ook kunnen Nijmegenaren in het weekend van Groene Vrijdag gratis kijken naar de film 2040 Join the Regeneration over klimaatoplossingen. Dat kan thuis op de bank of op een groot scherm in LUX Nijmegen.

Programma Groene Vrijdag

  • Vrijdag 6 november. Bekijk het volledig programma hier.

Meer informatie

Vanwege corona zal deze derde editie deels online zijn.

Meer informatie

Deel dit evenement

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp

Gegevens

Datum:
6 november 2020
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://groenevrijdagnijmegen.nl/

Locatie

Online

Organisator

Gemeente Nijmegen
Site:
https://www.nijmegen.nl/
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp