Laden Evenementen
29 april - 16:00 - 17:00
  • Dit evenement is voorbij.

EFRO Food & Cognition MKB-café

food & cognition, dutch food week; consumentenwetenschap; Foodvalley Entrepreneurship Event; Dutch Food Week 2019; Food Valley Summits; Voeding & Plantaardige eiwitten; lunchlezing de eetscore; Parel Food and cognition

EFRO Food & Cognition MKB-café

Gratis

Deze zevende sessie van het EFRO Food & Cognition MKB Café heeft als thema: ‘Lekker eten om fit oud te worden’.

Wat hebben bonbons te maken met fit ouder worden? Patrick Tassignon, de oprichter van PRALEUCINE®, zal samen met geriater Jurgen Claassen in gesprek gaan over de rol van voeding in veroudering. Wat is gezond en waarom? En wat hebben gezonde spieren met een gezond brein te maken? We gaan praten over de wetenschap achter het verband tussen leefstijl en cognitieve veroudering, en over publiek-private samenwerkingskansen op dit gebied.

Sprekers

Patrick Tassignon – Praleucine

Praleucine is een startup die innovatieve voedingsconcepten ontwikkelt om spieren fit en krachtig te houden tijdens veroudering.

Dr. Jurgen Claassen – Radboudumc

Jurgen Claassen doet onderzoek naar veranderingen in hemodynamische fysiologie bij veroudering, bij vasculaire ziekten, en bij cognitieve stoornissen, waaronder de ziekte van Alzheimer, de belangrijkste oorzaak van dementie. Hij bestudeert de invloed van vasculaire ziekten en vasculaire stoornissen op cognitieve functies en dementie, waarbij specifiek de veranderingen in hersendoorbloeding wordt bestudeerd. Door dit onderzoek wil hij de behandeling van oudere patiënten met hartvaatziekte of cognitieve stoornissen verbeteren, door die behandeling af te stemmen op kenmerken van de individuele patiënt.

Meer informatie

Deel dit evenement

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp

Locatie

Online

Organisator

Radboud Universiteit
Site:
http://www.ru.nl/
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp