Laden Evenementen
12 december 2018 - 20:00 - 22:00
  • Dit event is voorbij.

De nieuwe mens is een designerbaby

uit het lab, een designerbaby

De nieuwe mens is een designerbaby

€5

Het Radboudumc en Lux organiseren meerdere lezingen die in het teken staan van De nieuwe mens. Deze editie staat in het teken van De nieuwe mens is een designerbaby.

Wat als we de perfecte baby kunnen maken? Is dit iets wat toekomst heeft? Willen mensen dat? Op welke manier is dit mogelijk? Welke eigenschappen geven we de perfecte baby? Is dit ethisch verantwoord? Om op deze vragen antwoord te krijgen organiseren het Radboudumc en Lux de lezing De nieuwe mens is een designerbaby. Tijdens deze lezing staan we stil bij de biomedische wetenschap en de huidige ontwikkelingen in deze branche. Drie sprekers vertellen jullie de ins en outs op het gebied van DNA en hoe deze aan te passen. Na de pauze is het tijd voor een gesprek over het onderwerp. In het gesprek zal aangehaakt worden op de verhalen van de sprekers en de mening van het publiek. Tot slot zal er een muzikale afsluiting zijn, die ook de avond samenvat.

Programma De nieuwe mens is een designerbaby:

  • Tjitske Kleefstra, onderzoeker bij het Radboudumc, doet onderzoek naar zeldzame genetische aandoeningen. Zij vertelt tijdens deze avond over het knippen en plakken in DNA:
  • Geert Hamer, centrum voor voortplantingsgeneeskunde AMC, zal de stand van zaken toelichten. Waar staan we op dit moment met de ontwikkelingen.
  • Eline Bunnik, Erasmus MC, vertelt over de wetgeving en het politieke aspect van dit onderwerp.
  • Pauze
  • Pieter Lomans gaat na de pauze het gesprek aan met het publiek. In dit gesprek wordt er teruggeblikt op de drie spreker die aan het begin van de avond hun verhaal deden.
  • Collin Hoeve doet een muzikale samenvatting.
Ticket kopen

Gegevens

Datum:
12 december 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.lux-nijmegen.nl/debat/de-nieuwe-mens-is-een-designerbaby/

Organisatoren

Lux
Radboudumc

Locatie

Lux
Mariënburg 38-39
Nijmegen, 6511 PS Nederland
+ Google Maps