Laden Evenementen
15 april - 13:30 - 18:00
  • Dit evenement is voorbij.

Congres Legal Valley: Toegang tot het recht

Legal Valley; Congres Legal Valley

Congres Legal Valley: Toegang tot het recht

Jaarlijks wordt de juridische denkkracht van Gelderland bij elkaar gebracht om samen met ondernemers, bestuurders, studenten en politici een juridisch-maatschappelijk actueel thema te bespreken. Het onderwerp van het Congres Legal Valley op 15 april 2019 is ‘Toegang tot het recht’.

In de afgelopen maanden is een stevig debat gevoerd over de toegang tot het recht. Ondanks dat de rechtstaat in Nederland tot de beste in de wereld behoort wordt het voor een grote groep steeds lastiger om toegang te krijgen tot het recht. Tegelijkertijd lopen de kosten voor de rechtsstaat op. Onlangs heeft de minister voor rechtsbescherming plannen gepresenteerd waarbij de centrale vraag is hoe de toegang tot de rechtspraak voor iedereen te behouden tegen aanvaardbare kosten.

Programma Congres Legal Valley

Aan de hand van inleidingen van Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming,  Thom de Graaf, vice-voorzitter van de Raad van State en  Ybo Buruma, raadsheer in de Hoge Raad, gaan we tijdens het Congres Legal Valley in op de vraag of wij in Gelderland, met de gebundelde kennis en krachten binnen Legal Valley, met concrete voorstellen kunnen komen over hoe wij hier de toegang tot het recht kunnen vergroten. Daarbij kan gedacht worden aan alternatieve wijzen van geschillenbeslechting zoals de buurtrechter, mediation en digitale rechtspraak. Maar ook thema’s als legal design en beschikbaarheid van rechtswinkels behoren tot het onderwerp

Legal Valley

Legal Valley is Supported by The Economic Board. The Economic Board legt inhoudelijke verbindingen tussen de juridische sector en de speerpunten Food, Health en Energy.

Aanmelden
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp

Gegevens

Datum:
15 april
Tijd:
13:30 - 18:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://legalvalleynederland.nl/congres-maatschappij-recht/

Organisator

Legal Valley
Website:
https://legalvalleynederland.nl

Locatie

Musis
Velperbuitensingel 25
Arnhem, Nederland
+ Google Maps